Online lezen  |  Afmelden
PIANOo-alert nr. 297
mei 2018

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
ProRail gebruikt voortaan MKI bij aanbestedingen
Bron: SpoorPro
ProRail gaat structureel gebruikmaken van de Milieu Kosten Indicator bij het aanbesteden van projecten. Hiermee hoopt ProRail haar eigen organisatie en de verschillende spoorprojecten te verduurzamen. Ook wil de spoorbeheerder aannemers stimuleren om dit voorbeeld te volgen.
Lees meer
Actuele uitspraken Aanbestedingsrecht week 18
Bron: IBR
In de afgelopen week zijn er 3 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. In de uitspraken komen onder meer de onderwerpen ontbinding gevorderd door verliezende inschrijver en ontoelaatbare technische specificaties aan de orde. De uitspraken worden kort besproken.
Lees meer
Nieuwe adviezen Commissie van Aanbestedingsexperts
Bron: Commissie van Aanbestedingsexperts
De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft een viertal nieuwe adviezen gepubliceerd. De adviezen hebben onder meer betrekking op dwingende spoed, niet transparante eis, niet deugdelijke motivering en de aanbeveling om aan te besteden. De laatste 2 adviezen hebben betrekking op enkelvoudig onderhands gunnen.
Lees meer
Onderzoek GIP: kwantitatieve invulling gemeentelijk inkoopfunctie
Bron: PIANOo
In opdracht van het Gemeentelijk Inkoop Platform is recentelijk onderzoek gedaan naar de gemeentelijke inkoopfunctie. In het onderzoek zijn onder meer relaties gelegd tussen de kwantitatieve omvang van de inkoopfunctie en het gemeentelijke inkoopvolume en het inwonersaantal van de gemeente.
Lees meer
Expertondersteuning pilots klimaatneutraal en circulair inkopen
Bron: PIANOo
Doet u mee met een pilot op het gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen? Meld u dan aan. De Rijksoverheid ondersteunt in 2018 circa 100 pilots door MVI-experts beschikbaar te stellen. U krijgt van RVO.nl concrete ondersteuning op maat bij het opzetten en uitvoeren van uw inkooptraject.
Lees meer
Miljoenenclaim bouwconsortia bij afblazen verhuizing mariniers naar Vlissingen
Bron: Cobouw
De 3 bouwconsortia die in de race zijn voor de kazerne Vlissingen kunnen miljoenen aan schade claimen als Defensie de verhuizing alsnog afblaast. Staatssecretaris Barbara Visser rekent op ‘tientallen miljoenen” aan extra kosten als de mariniers alsnog in Doorn blijven. Dat blijkt uit de brief van de bewindsvrouw naar aanleiding van kamervragen.
Lees meer
PIANOo en GNMI brengen samen kennisvraag van gemeenten over inkoop duurzame mobiliteit in kaart
Bron: PIANOo/GNMI
PIANOo en het Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur gaan samen de kennisvragen van gemeenten bij de verduurzaming van mobiliteit voor elkaar in kaart brengen. Hierdoor komen vraag en aanbod van kennis over de inkoop van duurzame mobiliteit door gemeenten sneller bij elkaar.
Lees meer
Actuele uitspraken Aanbestedingsrecht week 17
Bron: IBR
In de afgelopen week zijn er 7 uitspraken, waarvan 2 Europese uitspraken, op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl en eur-lex.europa.eu. In de uitspraken komen onder meer de onderwerpen grensoverschrijdend belang, grensoverschrijdend belang en nationale procedureregels aan de orde.
Lees meer
Bijeenkomsten
PIANOo congres 2018
De inschrijving van het PIANOo-congres 2018 op 7 juni 2018 is inmiddels geopend. Het PIANOo-congres 2018 duurt van 9.30 tot 17.00 uur en is (gratis) toegankelijk voor medewerkers van alle aanbestedende diensten. Het programma is definitief en de sessies staan op de website van het PIANOo-congres. De dag staat in het teken van kennisdelen, ontmoeten en verbinden.      
          
                  
Lees meer
PIANOo Circulair Inkopen Academy 2018-2019
Meld u aan voor de nieuwe Circulair Inkopen Academy van PIANOo! Het programma behandelt alle fasen van het inkoopproces, van het vormen van een circulaire (inkoop)strategie tot en met het evalueren van het afgesloten circulaire contract. Ook komen onderwerpen als circulaire verdienmodellen en het verkrijgen van intern draagvlak aan de orde.
 
  
Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties