TenderNed
mei 2018

Online lezen  |  Afmelden


Tweemaandelijkse nieuwsbrief met informatie, tips voor het gebruik van TenderNed en verbeteringen in de applicatie.

Inloggen bij meerdere organisaties wijzigt
Werkt u namens meerdere organisaties (aanbestedende diensten en/of ondernemingen) met TenderNed, dan verandert voor u de manier waarop u inlogt. Op dit moment is één eHerkenningsmiddel voldoende om in te loggen. U heeft dan toegang tot al uw ondernemingen en/of aanbestedende diensten. Vanaf 25 juli logt u voor elke onderneming apart in, met een persoonsgebonden eHerkenningsmiddel dat gekoppeld is aan deze onderneming. Vanaf 30 mei voeren wij de eerste wijzigingen door. Via de website en direct e-mailings informeren wij de betreffende gebruikers, zodat zij zich tijdig kunnen voorbereiden en geen hinder hoeven ondervinden bij hun inschrijving of aanbesteding.
Lees meer
TenderNed gaat ‘oude’ aanbestedingen verwijderen
TenderNed gaat vanaf november 2018 het aankondigingenplatform opschonen door aanbestedingen van 5 jaar en ouder te verwijderen. TenderNed volgt hierbij het beleid van Tenders Electronic Daily. De aanbestedingen die worden verwijderd worden eerst als ZIP-bestand voor archivering aangeboden bij lokaal beheerder van de aanbestedende dienst. Dat gebeurt vanaf 3 mei 2018.
Aanbestedende diensten hebben 6 maanden de tijd om deze te downloaden, voordat alle gerelateerde aankondigingen van de desbetreffende aanbesteding van het aankondigingenplatform verwijderd. Ook de bijbehorende dossiers en dashboards zijn niet meer toegankelijk voor de desbetreffende aanbestedende dienst en betrokken ondernemingen.
Lees meer
Verplicht e-factureren
Een nieuw artikel in de Aanbestedingswet verplicht alle aanbestedende diensten elektronische facturen (e-facturen) te kunnen ontvangen en verwerken. De verplichting gaat in per 18 april 2019. De urgentie voor organisaties neemt dus toe om actie te ondernemen en e-facturatie te implementeren. Zodra aanbestedende diensten gereed zijn, zal dat een impuls geven aan bedrijven om e-facturen te versturen. Ontvangende partijen zullen dan immers e-facturatie gaan stimuleren.
Lees meer
Onderneming
Verbeteringen TenderNed voor Ondernemingen
Iedere 2 weken voert TenderNed verbeteringen door en worden bugs opgelost.
In april isop basis van suggesties van gebruikers de filteroptie Omschrijving (CPV-code) in het aankondigingenplatform uitgebreid. U kunt de aankondigingen nu doorzoeken op àlle 9.454 CPV-codes, zowel de ‘hoofd’ CPV-codes als de onderliggende ‘sub’ codes.

U klapt de ‘hoofd’ CPV-code in de boomstructuur uit om de ‘sub’ CPV-codes zichtbaar te maken. De CPV-codes zijn door middel van een checkbox eenvoudig te selecteren en deselecteren. Het is ook mogelijk om binnen het filter Omschrijving (CPV-code) te zoeken op alle CPV-codes.
Lees meer
Aanbestedende dienst
Verbeteringen voor aanbestedende diensten
Iedere 2 weken voert TenderNed verbeteringen door en worden bugs opgelost. In maart en april zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd voor ondernemingen:
  • Verbeterde exporteerfunctie voor het exporteren van aanbestedingsdossier als ZIP-bestand ten behoeve van archivering.
  • Alleen de aanvrager van de export en de hoofdprocesleider van de geëxporteerde aanbesteding ontvangen een bericht, als een geëxporteerd dossier klaar staat om te downloaden.
  • Nieuwe functionaliteit ‘Exporteer data aanbestedingen in bulk’ (alleen voor lokaal beheerders).
Lees meer
Exporteren data aanbestedingen in bulk
Met de nieuwe functionaliteit ‘Exporteer data aanbestedingen in bulk’ kunt u als aanbestedende diensten data downloaden van al uw aanbestedingen in een specifieke periode. Die periode kunt u zelf selecteren. Deze data worden beschikbaar gesteld in XML-formaat, zodat u deze kunt gebruiken in andere applicaties voor management- of analysedoeleinden. Alleen lokaal beheerders van een aanbestedende dienst kunnen gebruik maken van deze functionaliteit.
Lees meer
TenderNed Servicedesk 7 juni op PIANOo-congres
Op 7 juni a.s. vindt het PIANOo-congres plaats in Bussum. Hét jaarlijkse evenement voor en door inkoop- en aanbestedingsexperts uit de publieke sector. De Servicedesk van TenderNed is daar de hele dag aanwezig. Heeft u als aanbestedende dienst vragen over het gebruik van TenderNed? Wilt u weten hoe u zaken makkelijker kunt regelen in TenderNed? Of wilt u ons feedback geven over de applicatie? Bezoek ons dan in de PIANOo-stand.
Lees meer
Nieuws van PIANOo
Selectie nieuwsberichten van PIANOo
PIANOo biedt informatie, instrumenten en advies over het inkopen en aanbesteden van diensten, leveringen en werken. Een selectie van interessant nieuws voor zowel aanbesteder als inschrijver:
Volg ons
     t  in    
Contact
Servicedesk
E-mail opties