Thema-update Event Special e-factureren
Augustus 2018

Online lezen
  |  Afmelden
 
Periodiek houdt het PIANOo programmabureau e-factureren u via deze thema-update op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van e-factureren voor aanbestedingsplichtige organisaties. Daar horen de decentrale overheden bij, maar ook  veel organisaties in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en andere publiekrechtelijke instellingen. De thema-update e-factureren is bedoeld voor iedereen die zich bij deze organisaties bezig houdt met e-factureren. Bijvoorbeeld binnen de afdelingen Financiële Administratie, ICT of Inkoop.

In deze Event Special:

Bent u er bij op 12 september a.s.?
E-facturatie event ‘Marktontmoeting en Pannenbier’
Het PIANOo programmabureau e-factureren organiseert op woensdag 12 september a.s. in het atrium van RVO in Den Haag het e-facturatie event Marktontmoeting en Pannenbier. Het event bestaat uit twee onderdelen met een eigen signatuur.
  • In het eerste deel van de middag – met inloop vanaf 11.45 uur en start om 12.30 uur – is er een Marktontmoeting voor aanbestedingsplichtige organisaties zoals de decentrale overheden, maar bijvoorbeeld ook de zorg en het onderwijs. U kunt zich hier laten informeren over e-facturatieoplossingen van ICT-dienstverleners.
  • Het tweede deel van het event vindt plaats vanaf 15.30 uur met de viering van het ‘Pannenbier’. We vieren dan op officiële, maar feestelijke wijze de groei van het aantal organisaties dat e-facturen kan ontvangen én het feit dat het e-facturatiegebouw staat! Diverse sprekers zullen vanuit hun eigen context of (bestuurlijke) verantwoordelijkheid ingaan op e-factureren.
Wilt u meer weten over beide onderdelen van het event? Of lezen wat pannenbier nu eigenlijk is? En wilt u aan één van de twee onderdelen of zelfs aan beide (kosteloos) deelnemen? Lees dan verder in deze Event Special of lees meer op de webpagina van het event.
Lees meer
ICT-dienstverleners presenteren zich op Marktontmoeting
Op het PIANOo e-facturatie event is er vanaf het middaguur een Marktontmoeting tussen enerzijds aanbieders van e-facturatie-oplossingen en anderzijds aanbestedingsplichtige organisaties. De Marktontmoeting is een vervolg op de succesvolle editie van december vorig jaar. Deze keer zijn naast de decentrale overheden ook alle andere aanbestedingsplichtige organisaties uit bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs welkom. Om 11.45 uur wordt gestart met een inlooplunch. U kunt dan ook de stands van de aanbieders op de informatiemarkt bezoeken. Vanaf 12.30 uur kunt u deelnemen aan een viertal opeenvolgende presentatierondes. De Marktontmoeting is bedoeld voor onder andere informatiemanagers, projectleiders en medewerkers van ICT-, inkoop- en afdelingen financiële administratie. In principe al diegenen die op zoek zijn naar concrete e-facturatie voorzieningen.
Lees meer
Feestelijk ‘Pannenbier’ met officieel tintje
Vanaf 15.30 uur wordt er op het PIANOo e-facturatie event op officiële, maar feestelijke wijze gevierd dat het e-facturatie bouwwerk staat! Diverse sprekers komen aan het woord. Er wordt stilgestaan bij de substantiële groei van het aantal organisaties dat e-facturen kan ontvangen en verwerken. De term Pannenbier komt uit de bouw: het hoogste punt is bereikt, maar de verdere afbouw moet nog plaats vinden. De vergelijking met het e-facturatielandschap ligt voor de hand. Aan alle voorwaarden is voldaan om e-factureren te kunnen implementeren. Nu is het aan de decentrale overheden en andere aanbestedende diensten om de laatste stap in de afbouw te maken. Het event wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Bestuurders van Rijksoverheid, decentrale overheden en andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst en kunnen zich inschrijven via de webpagina van het event.

Vanwege de opzet van de bijeenkomst en de capaciteit van de locatie moeten we het aantal deelnemers helaas limiteren. Dus schrijf u snel in, dan is de kans het grootst dat u kunt deelnemen.
Lees meer
Staatssecretaris Raymond Knops topspreker in programma ‘Pannenbier’
Tijdens het circa anderhalf uur durende programma van het Pannenbier (vanaf 15.30 uur) is Staatssecretaris Raymond Knops van BZK één van de topsprekers. Hij is politiek verantwoordelijk voor de digitale overheid. De staatssecretaris zal spreken over e-factureren als een van de digitale bouwstenen voor een goede overheidsdienstverlening. Hij presenteert ook de laatste stand van zaken voor wat betreft de implementatie van e-factureren bij de provincies, gemeenten en waterschappen. Bovendien wordt het boekje ‘e-facturatie in de praktijk’ ten doop gehouden en aangeboden aan de Staatssecretaris.

Daarnaast komen diverse andere bestuurders van de Rijksoverheid aan het woord. Zij belichten e-factureren vanuit hun context, belang en/of verantwoordelijkheid. Ook geven prominenten van koepelorganisaties en bedrijfsleven acte de présence met hun kijk op e-factureren.

Tijdens het programma vindt ook de première plaats van een e-facturatie filmpje. Daarin komen ontvangers én verzenders aan het woord over hoe zij e-factureren ervaren.

Ten slotte neemt een speciale gast uit Oslo u mee in een korte rondleiding door het Noorse en Europese e-facturatielandschap.

Rond 17.00 uur schenken we – hoe kan het ook anders – een (pannen)biertje en serveren we een hapje tijdens de netwerkborrel. En natuurlijk ligt er bij uw vertrek een exemplaar van het boekje ‘e-facturatie in de praktijk’ voor u klaar.
Lees meer
U ontvangt deze thema-update omdat wij uw mailadres hebben geregistreerd tijdens een bijeenkomst of een ander (in)direct contact. Wilt u de volgende thema-updates niet ontvangen? Schrijft u zich dan uit via de link onderaan deze e-mail. Heeft u geïnteresseerde collega’s? Zij kunnen zich online aanmelden.
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties