TenderNed
februari 2019
Online lezen  |  Afmelden
Tweemaandelijkse nieuwsbrief met informatie, tips voor het gebruik van TenderNed en verbeteringen in de applicatie.

Onderneming: Aanbestedende dienst: Nieuws van Pianoo           
Verbeteringen en wijzigingen
Iedere 2 weken voert TenderNed verbeteringen door en worden bugs opgelost. Van december tot en met januari zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:
  • Nieuw scherm voor ondernemers ‘Details aanbesteding’
  • Mogelijkheid uitgeschakeld voor aanbestedende diensten om aanbestedingen met verouderde eisen te kopiëren.  
  • Zoekfilter ‘Publicatiedatum’ op aankondigingenplatform standaard ingesteld op afgelopen week
  • Sortering in dagelijkse attenderingsmail hersteld
Lees meer
Hoe voeg ik een medewerker toe aan mijn organisatie?
Als een medewerker van uw organisatie nog geen TenderNed-account heeft of nog of niet aan uw organisatie is gekoppeld, kunt u hem een uitnodiging sturen via TenderNed. U kunt alleen een uitnodiging versturen als u lokaal beheerder bent voor uw organisatie.

U nodigt een medewerker uit door onder uw organisatienaam via ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers rollen en teams’ voor de link ‘Gebruiker uitnodigingen’ te kiezen. Hier vult u het e-mailadres van de medewerker in en verzendt u de uitnodiging. De medewerker ontvangt een bericht op zijn e-mailadres met daarin een instructie hoe deze de uitnodiging kan accepteren en zijn account aan de organisatie kan koppelen.

Bekijk meer info bij deze en andere vragen over inloggen, registreren en het gebruik van TenderNed op onze uitgebreide Helppagina.
Lees meer
ESPD/UEA-tool van Europese Commissie stopt per 29 april 2019
Vanaf 29 april 2019 is de ESPD-tool van de Europese Commissie niet meer beschikbaar voor het genereren of invullen van een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA of ESPD). De Commissie gaat ervan uit dat ieder land op haar eigen wijze een elektronische versie van het UEA ter beschikking stelt. In Nederland kunnen aanbestedende diensten gebruik blijven maken van de UEA-module in TenderNed of een gelijksoortige module in andere systemen. Daarnaast kunnen zij het interactieve pdf-formulier gebruiken.
Lees meer
Dataset aanbestedingsdata 3e en 4e kwartaal 2018
In het tweede half jaar van 2018 zijn op TenderNed 8.823 aankondigingen gepubliceerd. De informatie uit deze aankondigingen is toegevoegd in de dataset over 2018. Ieder half jaar publiceert PIANOo de gegevens uit het aankondigingenplatform als dataset, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor analyses. In de dataset zijn - op verzoek van gebruikers - nu ook de Kamer van Koophandel (KvK) nummers van gegunde ondernemingen opgenomen (Kolom KvK-nummer).
Lees meer
Enquête Rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk
In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voert KWINK groep onderzoek uit naar rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk. De vraag is hoe het bestaande systeem functioneert – bijvoorbeeld of er voldoende en passende mogelijkheden zijn om bezwaar te maken tegen aanbestedingsbeslissingen – en of het wenselijk is wijzingen aan te brengen. De inbreng van ondernemers, aanbestedende diensten en andere betrokken partijen bij dit onderzoek is van groot belang.

Heeft u ervaring in de aanbestedingspraktijk en heeft u opvattingen over de rechtsbescherming van inschrijvers? Meldt u zich dan aan via onderstaande link. Begin maart ontvangt u dan de link naar de enquête per mail.
Aanmelden enquête bbbbb Lees meer
Webinars e-factureren voor aanbestedende diensten en ondernemers
Van februari tot april organiseert PIANOo elke twee weken een e-facturatie webinar voor aanbestedende diensten. Want per 18 april moeten zij conform de Aanbestedingswet e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. De webinars gaan over de wetgeving en de te ondernemen stappen om e-factureren te implementeren.

PIANOo organiseert bovendien een aparte webinar voor ondernemers op 18 maart over het versturen van e-facturen. Want de komende tijd zullen aanbestedende diensten dat steeds nadrukkelijker vragen, of – via de inkoopvoorwaarden – zelfs eisen.
Lees meer
Onderneming
Tip: Tabblad Overige documenten voor documenten die niet onder een eis of criterium vallen
Wilt u documenten toevoegen die niet specifiek horen bij een eis of criterium? Voeg  deze documenten dan toe onder het tabblad ‘Overige documenten’. Het tabblad ‘Overige documenten’ vindt u onder ‘Eisen beantwoorden’ of ‘Gunningscriteria beantwoorden’ (of ‘Eisen en selectiecriteria beantwoorden’ bij een niet-openbare procedure).

Ook als de aanbestedende dienst heeft aangegeven dat er geen eisen of selectiecriteria worden ingevoerd in TenderNed, dient u de bijbehorende documenten onder het tabblad ‘Overige documenten’ te uploaden.
Meer tips voor digitaal inschrijven
Aanbestedende dienst
Cursusomgeving beschikbaar voor aanbestedende diensten
Wilt u als aanbestedende dienst met collega’s oefenen in het werken met TenderNed, of uitproberen hoe uw aanbesteding er in het dashboard van de ondernemer uitziet? Vraag dan een account aan voor de cursusomgeving van TenderNed. Deze cursusomgeving – die qua functionaliteit identiek is aan TenderNed – is nu ook beschikbaar voor aanbestedende diensten.
Lees meer
Tip: Maak sjablonen aan voor veel voorkomende aanbestedingen of procedures
Maakt u regelmatig vergelijkbare aanbestedingen aan? Dan biedt TenderNed de mogelijkheid aanbestedingen in voorbereiding aan te maken en deze vervolgens als sjabloon te kopiëren. Met zo’n sjabloon kunt u sneller nieuwe aanbestedingen aanmaken.

U maakt een sjabloon aan door eerst een aanbesteding aan te maken met de gewenste kenmerken. Om deze aanbesteding vaker te kunnen gebruiken, dient u hem in voorbereiding te laten staan. In het dashboard van de aanbesteding vindt u de knop 'Deze aanbesteding kopiëren'. Vervolgens geeft u aan welke gegevens u wilt kopiëren. U kunt natuurlijk ook een bestaande aanbesteding als uitgangspunt nemen voor een nieuwe aanbesteding.

Meer informatie over het aanmaken van een aanbesteding vindt u in de handleiding voor aanbestedende diensten.
Meer tips voor digitaal aanbesteden
Nieuws van PIANOo
Selectie nieuwsberichten van PIANOo
PIANOo biedt informatie, instrumenten en advies over het inkopen en aanbesteden van diensten, leveringen en werken. Een selectie van interessant nieuws voor zowel aanbesteder als inschrijver:
                 
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties