PIANOo-alert nr. 346
26 maart 2020

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
 
Coronacrisis en nieuwsvoorziening PIANOo
Bron: PIANOo
De Coronacrisis grijpt diep in op de maatschappij. In onze Alert en social media geven we daarom voorrang aan crisisgerelateerd nieuws. Overig nieuws en informatie blijft beschikbaar op onze website.
Gevolgen corona voor lopende aanbestedingen
Bron: PIANOo
PIANOo adviseert aanbestedende diensten hun lopende aanbestedingen te bekijken en te bepalen of de coronacrisis invloed heeft op hun aanbestedingsprocedures. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlengen van eventueel gestelde termijnen.
Lees meer
Coronavirus en (PIANOo-) bijeenkomsten
Bron: PIANOo
De verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus hebben als gevolg dat alle geplande bijeenkomsten tot 1 juni niet doorgaan. Ook het PIANOo Congres op 4 juni gaat niet door. Wij beraden ons op alternatieven. Verder werken PIANOo medewerkers zo veel mogelijk thuis.
Lees meer
ProRail: spoorprojecten gaan zo veel mogelijk door
Bron: SpoorPro
Spoorbeheerder ProRail houdt ondanks de coronacrisis vast aan de bestaande planning voor spoorprojecten en ook lopende aanbestedingen en nieuwe tenders gaan conform planning van start. Dat blijkt uit een brief van directeur procurement Paul Carstens aan de spooraannemers.
Lees meer
Ministeries, Bouwend Nederland en Techniek Nederland maken afspraken om bouw draaiende te houden
Bron: Bouwend Nederland
De bouw- en technieksector wil veilig aan het werk blijven tijdens de coronacrisis. Daarom hebben Minister Knops van en minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen samen met Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en Doekle Terpstra van Techniek Nederland hierover afspraken gemaakt. De afspraken moeten er voor zorgen dat de bouw niet stilvalt en de orderportefeuille leegloop en de woning- en utiliteitsbouw en de verduurzaming van bestaande gebouwen zoveel als mogelijk veilig verder kan.
Lees meer
Rijkswaterstaat zet zich schrap tegen corona
Bron: Cobouw
Rijkswaterstaat zet alles op alles om lopende projecten en aanbestedingen zo veel mogelijk door te laten gaan. Dat schrijft Michèle Blom, directeur-generaal bij Rijkswaterstaat, in een brief aan Bouwend Nederland. Vertraging door corona op lopende projecten zal bouwers niet snel op boetes komen te staan, belooft de grootste infra-opdrachtgever van Nederland verder.
Lees meer
Aanbesteders: verleng alle termijnen in aanbestedingsprocedures ruimhartig
Bron: Kennedy Van der Laan
Vrij abrupt komt Nederland tot stilstand door de aanvullende maatregelen die op 15 maart 2020 door het kabinet zijn genomen teneinde het coronavirus een halt toe te roepen. Deze maatregelen hebben ook direct effect op lopende aanbestedingen en noodzaken alle aanbestedende diensten en private aanbesteders om hier rekening mee te houden.
Lees meer
Vier zaken waar inkopers vanwege het coronavirus op moeten letten
Bron: Inkoperscafé
Nu de gevolgen van het coronavirus voor de economie en de toeleveringsketens toenemen, wordt een goede voorbereiding steeds belangrijker voor inkoopafdelingen. Nevi is daarom met vier punten gekomen waar inkopers in de huidige coronacrisis in ieder geval op moeten letten.
Lees meer
Ander nieuws op pianoo.nl


.
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties