TenderNed
december 2020
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Nu ook per chat contact met de Servicedesk
U kunt uw vragen aan TenderNed nu ook stellen via een chatfunctie. U vindt de ‘Live CHAT’ op de contactpagina. Klik daar op de tekstballon rechtsonder om het gesprek te starten. De chat is beschikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.
Aanpassing volgorde publicatie op TED en TenderNed
Eind februari 2021 wijzigt TenderNed de volgorde van publicatie van aankondigingen. Op grond van de Europese richtlijnen moet een aankondiging eerst op TED gepubliceerd worden, voordat deze op TenderNed zichtbaar wordt. Nu zijn aankondigingen direct zichtbaar op TenderNed, zodra een aanbestedende dienst deze (via TenderNed) verstuurt naar TED. Na deze wijziging duurt het maximaal 48 uur na verzending, voordat de publicatie verschijnt op TenderNed.

Deze wijziging geldt zowel voor aankondigingen die rechtstreeks zijn aangemaakt, als aankondigingen die via een commercieel platform worden gepubliceerd. We raadplegen het gebruikersoverleg van TenderNed om te bepalen hoe we deze wijziging zo goed mogelijk kunnen doorvoeren, voor zowel aanbestedende diensten als ondernemingen. Vanaf januari 2021 zullen we u hierover uitgebreider informeren.
Iedere 2 weken onderhoud
TenderNed voert om de week wijzigingen en verbeteringen door op een woensdagmiddag tussen 17:00-18:00. Tijdens het onderhoud is TenderNed korte tijd niet te gebruiken. Hou hier rekening mee in uw planning. Bij uitzondering is er onderhoud buiten de vaste tijden. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een storing of andere calamiteit.
Bekijk de geplande onderhoudsmomenten
Ondernemers
Vind aanbestedingen op Omschrijving (CPV-code)
Op het aankondigingenplatform kunt u aanbestedingen
zoeken op opdrachtomschrijving. Dit doet u met het filter Omschrijving (CPV-code). Krijgt u weinig of geen zoekresultaten? Kies dan een bredere, minder specifieke omschrijving. Als u bijvoorbeeld zoekt op ‘Motorvoertuigen’, dan vindt u ook aanbestedingen met specifiekere omschrijvingen zoals ‘Hulpdienstvoertuigen’. Maar andersom werkt het niet zo. Als u zoekt op ‘Hulpdienstvoertuigen’, dan krijgt u alleen aanbestedingen met die CPV-code te zien, en geen andere motorvoertuigen.
Lees meer over aanbestedingen vinden
De tip van
“Registreer uw onderneming opnieuw bij een nieuw
KVK-nummer”
Hans Minkes, Senior-adviseur TenderNed
Wijzigt uw onderneming van rechtsvorm of krijgt deze een
nieuwe eigenaar? Dan krijgt u een nieuw KVK-nummer. En waarschijnlijk ook een nieuw eHerkenningsmiddel. U moet de ‘nieuwe’ onderneming met het nieuwe KVK-nummer opnieuw registreren binnen TenderNed. Dit doet u met een eHerkenningsmiddel dat gekoppeld is aan dat nieuwe KVK-nummer.

Werkt het eHerkenningsmiddel van uw oude KVK-nummer niet meer en heeft u nog lopende aanbestedingen onder uw ‘oude’ registratie? Dan kunt u alsnog toegang krijgen tot dit account. Klik hiervoor op Problemen met eHerkenning en log in met uw TenderNed gebruikersnaam dat hoort bij uw oude account.
Lees meer over eHerkenning wijzigen
Aanbestedende diensten
Aanmaken aanbesteding eenvoudiger
U kunt voortaan in 4 stappen een aanbesteding aanmaken. De schermen zijn opnieuw ontworpen en gebruiksvriendelijker en logischer ingedeeld. Het gedateerde onderdeel ‘aandachtspunten digitaal aanbesteden’ is bijvoorbeeld verwijderd. Ook is het opvoeren van een aankondigingsdatum uit de invoerschermen gehaald. Deze kunt u nog steeds opgeven, maar dan onder het onderdeel Termijnen, net als voorheen.
Bekijk handleiding Aanbesteding aanmaken
Gebruik social media om uw aankondiging te promoten
Niet alle ondernemers hebben al een account en
interesseprofiel op TenderNed. U kunt uw bereik vergroten, door uw opdracht ook via bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter onder de aandacht te brengen. Dit kan eenvoudig door een verwijzing naar uw aankondiging op te nemen. U kunt hiervoor de link onder sectie I.3 uit uw publicatie gebruiken.
De tip van
“Maak een weloverwogen keuze tussen de UEA-module en de interactieve pdf”
Jacobien Muntz-Beekhuis, Aanbestedingsjurist bij PIANOo
Naast de interactieve pdf kunt u als aanbestedende dienst
ook de UEA-module van TenderNed gebruiken. Enkele voordelen zijn dat veel velden (zowel voor u als voor de ondernemer) vooraf zijn ingevuld en dat de module in meerdere talen kan worden ingevuld. Verder krijgt de ondernemer een aparte taak in het dashboard om het UEA te beantwoorden. Na het uitvoeren van de taak wordt het ingevulde UEA automatisch toegevoegd in de map ‘Overige documenten’.

Het blijft natuurlijk uw eigen keuze of u de interactieve pdf of de module in TenderNed gebruikt. Wees in ieder geval duidelijk naar de potentiële inschrijvers welke u gebruikt.
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties