Thema-update innovatiegericht inkopen

juli 2019

Online lezen
  |  Afmelden
 

Thema-update innovatiegericht inkopen
In deze thema-update innovatiegericht inkopen leest u het laatste nieuws en delen we relevante praktijkvoorbeelden en handreikingen.       
Nieuws
Sterke Lekdijk kiest voor ‘innovatiepartnerschap’ met markt
Drie consortia van marktpartijen samen aan één dijk laten werken: waarom zou je dat willen? En hoe regel je dat contractueel? Een innovatiepartnerschap met de markt zoals bij Sterke Lekdijk, stimuleert slim samenwerken aan de hoogwaterveiligheidsopgave.
Lees meer
Bekendmaking nieuw geselecteerde projecten binnen het eafip-initiative
Tijdens het PIANOo-congres zijn bekend gemaakt welke projectaanvragen voor gratis ondersteuning binnen het European Assistance for Innovation Procurement (eafip-) initiatief door de Europese Commissie zijn geselecteerd vanuit de eerste oproepronde onder eafip 2019-2020.
Lees meer
Europese expertisecentra over Innovatiegericht Inkopen
Procure2Innovate is het Europese netwerk van expertisecentra rondom innovatiegericht inkopen. De organisatie, tevens platform, koppelt bestaande expertisecentra aan nieuw op te richten centra. Onlangs publiceerde Procure2Innovate een aantal verhalen rondom een paar bestaande expertisecentra in Europa. Lees meer over hoe Duitsland, Ierland en Oostenrijk het aanpakken en welke rol zij spelen in het netwerk.
Lees meer
Rijksinkoop community over Innovatiegericht inkopen
Innovatiegericht inkopen, wat is het wel en wat is het niet? En hoe kun je het inzetten binnen je eigen organisatie? Hierover ging de themabijeenkomst van de Rijksinkoop community in Utrecht.
Lees meer
Innovatie stimuleren of realiseren?
Veel opdrachtgevers willen innovatie bevorderen. De rol die ze zich daarbij toedichten is vaak die van “launching customer”. Dat impliceert dat ze bereid zijn om te investeren in innovaties, of in ieder geval ruimte willen geven aan nieuwe ideeën.
Lees meer
Ruimte voor creativiteit fundament voor innovatie in de bouw
Innoveren is een spannende opgave die niet altijd goed samengaat met reguliere bouwprocessen. Om antwoorden te bieden op prangende vraagstukken, zoals klimaatneutrale en circulaire infrastructuur en gebouwen, is innovatie echter onmisbaar.
Lees meer
Launching customer: welke rol pakt de overheid?
Op 5 maart 2019 organiseerde PIANOo een bijeenkomst over het begrip launching customer. Aan de hand van onderzoeksresultaten van Dialogic en de ervaringen en inzichten van Rijkswaterstaat en gemeente Amsterdam werd de rol van launching customer nader onderzocht.
Lees meer
Praktijkvoorbeelden en handreikingen
Praktijkvoorbeeld: Provincie Overijssel ondersteunt innoverende ondernemers
Innoveren is nu een stuk gemakkelijker voor ondernemers in Overijssel. De provincie biedt bedrijven onder meer innovatieloketten en een speciaal actieprogramma om hun innovatieve aanpak te stimuleren.
Lees meer
Praktijkvoorbeeld: Startups verrassen Defensie nu vaker met innovaties
Up-to-date technologie is onmisbaar voor de krijgsmacht. Van artificial intelligence tot virtual en augmented reality . Het Ministerie van Defensie zette daarom FRONT op: een team dat nieuwe technologieën van marktpartijen scout om militair toe te passen.
Lees meer
Praktijkvoorbeeld: Innovatiekracht ministerie van Justitie en Veiligheid ontwaakt
Innovatieve oplossingen binnen het ministerie stimuleren en daarmee adequaat inspelen op maatschappelijke verandering. Dat is in een notendop het doel van het Innovatieteam van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties