PIANOo-alert nr. 375
6 mei 2021

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
 
Community of Practice Implementatie CO2-Prestatieladder gestart
Bron: PIANOo
Uitvoeringsorganisaties en kerndepartementen van het Rijk hebben samen met PIANOo een Community of Practice (CoP) opgericht om door middel van de
CO2-Prestatieladder te sturen op CO2 reductie in bedrijfsvoering, projecten en in de keten. De
CO2-Prestatieladder geeft concrete inzichten die u kunt gebruiken bij het behalen van uw CO2 reductie doelstellingen.
Lees meer
PIANOo zoekt Senior Adviseur Beter Aanbesteden en Samenwerken
Bron: PIANOo
Ken jij of ben jij de creatieve, deskundige en actiegerichte collega die PIANOo zoekt? Wij zoeken iemand die ervaring heeft met aanbesteden en verbinding realiseert tussen overheden en bedrijven. Dit vanuit de overtuiging dat aanbesteden niet alleen gaat om regels en procedures, maar ook over de relatie en samenwerking tussen partijen.
Lees meer
Stakeholders geven richting aan programma Beter Aanbesteden
Bron: PIANOo
Op 26 maart en 8 april 2021 heeft het programma Beter Aanbesteden 2 (digitale) stakeholderbijeenkomsten georganiseerd. Doel van de bijeenkomsten was om de plannen van Beter Aanbesteden te bespreken, aan te vullen en te toetsen aan de behoefte van de stakeholders. De uitkomsten van deze bijeenkomsten worden meegenomen in de verdere ontwikkeling en uitvoering van het programma Beter Aanbesteden, zo geven stakeholders richting.
Lees meer
PIANOo congres online gestart
Bron: PIANOo
De 15e editie van het PIANOo congres is gestart met de ‘livegang’ van de congres website. Vanaf nu is de inschrijving geopend en kunnen deelnemers aan de slag met het kiezen van sessies. Daarnaast is er al volop gelegenheid om kennis te maken en kennis te delen met andere deelnemers, bijvoorbeeld via het prikbord en de zeepkist. Zo geven de deelnemers al voor het congres op 3 juni 2021 invulling aan het lustrum thema: Inkopen doe je niet alleen!
Lees meer
Praktijkvoorbeeld: Open source ontwikkelen zorgt voor schaalbaarheid
Bron: PIANOo
Natuurbeheerders beschikken over steeds meer data. Maar hoe kunnen ze die gegevens inzichtelijk krijgen zodat ze er ook echt iets aan hebben? Rijkswaterstaat schreef hiervoor een prijsvraag, waarna kennisondernemer HKV de visualisatietool MIJ Brein ontwikkelde. Een digitale innovatie gericht op beheer van het Markermeer en IJmeer. De open source techniek is toepasbaar op allerlei verschillende watergebieden.
Lees meer
Eindhovense raad trapt op de rem, inkoop Wmo-zorg moet zorgvuldiger
Bron: Eindhovens Dagblad
Een overhaast proces waarbij zorgaanbieders onvoldoende zijn geïnformeerd over de randvoorwaarden en kleine partijen buiten de boot dreigen te vallen. De Eindhovense wethouder Renate Richters (zorg) werd teruggefloten over de wijze waarop de aanbesteding voor de Wmo-zorg in gang is gezet. Het gaat om de aanbesteding voor begeleiding en maatwerk dagbesteding voor groepen zoals mensen met een verstandelijke beperking.
Lees meer
Nieuw inburgeringsstelsel 2022 van start
Bron: Rijksoverheid
De nieuwe Wet Inburgering treedt definitief op 1 januari 2022 in werking. Deze wet maakt het onder meer mogelijk om sneller het inburgeringstraject te doorlopen. Daarbij geldt een hogere norm voor het taalniveau. De inwerkingtreding van de wet stond gepland voor 1 juli 2021, maar na overleg met verschillende partners zoals VNG, Divosa, DUO en COA is besloten om de inwerkingtreding een halfjaar uit te stellen.
Lees meer  
Kamer geïnformeerd over wijziging Aanbestedingsbesluit en Gids proportionaliteit
Bron: Rijksoverheid
Staatssecretaris Keijzer heeft op 28 april 2021 de Tweede Kamer geïnformeerd over tekstwijzigingen van de Gids proportionaliteit (rechtsverwerkingsclausules). Het ontwerpbesluit en de nota van toelichting tot wijziging van het Aanbestedingsbesluit in verband met de wijziging van de Gids proportionaliteit van februari 2021 blijven ongewijzigd.
Lees meer
Actuele uitspraken weken 16 en 17
Bron: VdLC publishers/consultants BV
In week 16 en week 17 zijn er 6 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. Onderwerpen zijn: Ondertekening UEA, voldoen aan technische eisen en verduidelijken gunningsbeslissing, Rijkswaterstaat moet uitvoering opdracht tijdelijk schorsen, aanbesteding opdracht sneltesten zou te veel tijd kosten, terecht afgeweken van indexeringsafspraak. De uitspraken worden kort besproken.
Week 16 Week 17
Nieuwe wet voor eenvoudiger aanbesteden in de zorg
Bron: Rijksoverheid
De ministerraad is akkoord gegaan met het wetsvoorstel maatschappelijk verantwoord inkopen Jeugdwet en Wmo 2015. Het wetsvoorstel maakt het gemeenten mogelijk om aanbestedingsprocedures voor jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning eenvoudiger in te richten. Het wetsvoorstel is naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties