‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 393
13 januari 2022

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
 
Praktijkvoorbeeld: Diversiteit en inclusie bij selectieprocedure Rijkstrainees
Bron: PIANOo
Een traineeship bij de Rijksoverheid. Daar solliciteren jaarlijks duizenden jongvolwassenen naar. De selectieprocedure besteedt het Rijk uit bij een marktpartij, die daarbij de opdracht krijgt zorgvuldig te letten op diversiteit en inclusie bij de wijze van selecteren. ‘De meerwaarde van diversiteit is breder dan je denkt. Je wilt alle talenten gebruiken die de arbeidsmarkt biedt.’.
Lees meer
Nieuwe drempelbedragen Europees aanbesteden 2022-2023
Bron: PIANOo
De drempelbedragen voor 2022 en 2023 zijn licht verhoogd. Dit geldt niet voor overheidsopdrachten voor sociale en andere specifieke diensten. Deze zijn ongewijzigd. De bedragen gelden van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. De Europese Commissie stelt deze bedragen elke 2 jaar vast.
Lees meer
Dataset aanbestedingsdata 3e en 4e kwartaal 2021
Bron: TenderNed
Ieder halfjaar publiceert TenderNed de gegevens uit het aankondigingenplatform als dataset, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken voor analyses. De dataset van 2021 is nu beschikbaar. De data van het 3e en 4e kwartaal zijn samengevoegd met die van het 1ste en 2de kwartaal en vormen nu het jaaroverzicht Dataset 2021.
Lees meer
4. Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 52 en 1
Bron: VdLC publishers/consultants BV
De afgelopen 2 weken zijn er 10 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. Deze gaan onder meer over: Uitsluiting niet proportioneel, gunningscriteria wel absoluut beoordeeld, ernstige beroepsfout, tarieven moeten worden gewijzigd, vaststellen tarieven niet zorgvuldig, intrekking aanbesteding op goede gronden en overschrijding termijn in beroep gaan.
Week 52   Week 1
Veiligheid krijgt rol in aanbestedingen: gedrag moet verbeteren
Bron: Governance Code Veiligheid Bouw
Er gaat wat veranderen voor opdrachtgevers, hoofdaannemers, onderaannemers, architecten en ingenieursbureaus. Na jaren nadenken, overleggen en uitstellen treedt vanaf 1 januari 2022 Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) in werking. ‘Eén aanbesteding met de Safety Culture Ladder kan flink doorwerken in de keten.’
Lees meer
Bijeenkomsten
Webinar Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen, de praktijk
In dit webinar op 28 januari 2022 krijgt u informatie over circulair inkopen met onder meer een casus en de buyer-supplier groups. Daarnaast geven PIANOo-medewerkers een laatste update van het kennisplatform ikwilcirculairinkopen.nl.
 
      
Lees meer
Direct aan de slag met circulair inkopen
Op 10 februari 2022 vindt tijdens de Week van de Circulaire Economie een online sessie van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen plaats. Wil je meters maken in de circulaire economie? Door inkoop kun je veel impact maken op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en innovatie.
Lees meer
Expeditie Buying the future: AI in de buitenruimte
Wat is er voor nodig om de AI-technologie die nu ontwikkeld wordt, over 5 jaar in te kunnen kopen voor de openbare ruimte? Met die vraag wil PIANOo op 24 maart 2022 met ca. 50 publieke opdrachtgevers en hun inkoopadviseurs op expeditie in Amsterdam en Den Haag.
Lees meer
Bekijk de volledige agenda
 
Wilt u uw kennis over aanbesteden up-to-date houden en uw competenties verder ontwikkelen? In onze agenda staan cursussen, opleidingen, webinars en congressen die u hierbij helpen. Hier vindt u ook bijeenkomsten van anderen dan PIANOo.  
Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties