TenderNed
juni 2021
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Aankondigingen na 48 uur op TenderNed
Europese aankondigingen verschijnen niet direct op TenderNed, maar 48 uur na verzending aan TED. Dit betekent in de praktijk dat een aankondiging die op donderdagmiddag 15:15 verzonden is naar TED, zaterdagmiddag om 15:15 op het aankondigingenplatform van TenderNed gepubliceerd staat. Dit geldt ook voor nationale aankondigingen die vrijwillig naar TED zijn gestuurd.
Lees meer
Ondernemers
Inloggen blijft mogelijk met eHerkenning niveau 2
Sommige leveranciers van eHerkenningsmiddelen sporen
hun klanten aan hun eHerkenning te upgraden. Bekijk echter goed wat u nodig heeft en voorkom onnodige kosten. TenderNed blijft toegankelijk met eHerkenning niveau 2.
Meer over eHerkenning
De 5 meest gemaakte fouten door ondernemers. En hoe u ze voorkomt.
Het gaat wel eens mis in een aanbesteding. Gelukkig leren we van onze fouten en van die van anderen. Bekijk daarom de 5 meest voorkomende fouten gemaakt door ondernemers. En… hoe u zelf kunt voorkomen, dat het bij u ook misgaat.
Lees meer
Nieuwe accounts beschikbaar voor cursusomgeving
Adviesbureaus kunnen kosteloos gebruik maken van de
TenderNed Cursusomgeving. Hoe maak ik een aanbesteding aan? Hoe schrijf ik in? U kunt dit allemaal oefenen met behulp van specifiek aan uw organisatie toegewezen accounts.
Meld u nu aan
De tip van
“Doet u mee als combinatie? Wijzig dan de organisatienaam.”
Johan Kessels, Adviseur inkoop, Rijkswaterstaat
Bij aanmeldingen of inschrijvingen als combinatie zien wij
vaak alleen de naam van één van de ondernemingen in TenderNed staan. U kunt echter de organisatienaam bij het indienen van een aanmelding of inschrijving aanpassen, zodat direct duidelijk is om welke combinatie het gaat. U doet dat bij de stap ‘Controleer uw organisatiegegevens’.

Hiermee komen de juiste gegevens in uw aanmelding of inschrijving te staan, en ook bij een eventuele gunning wordt direct de naam van de juiste marktpartij genoemd. Als de combinatienaam niet is ingevuld dan moet de aanbestedende dienst dit bij een gunning zelf aanpassen. Als ze dit vergeten, of als ze een fout maken dan kan dit na publicatie niet meer worden gewijzigd. Zorg er dus altijd voor dat vooraf de juiste naam van de combinatie wordt ingevoerd.
Bekijk meer tips
Aanbestedende diensten
Geen gevoelige informatie in bestanden
In de bestanden die u als aanbestedende dienst deelt op TenderNed, neemt u vanzelfsprekend geen vertrouwelijke, privacy- of concurrentiegevoelige informatie op. Heeft u toch een document gepubliceerd dat dit soort informatie bevat? Wacht dan niet af, maar kom in actie.
Lees wat u kunt doen…
Ondernemers helpen met TenderNed?
Wilt u ondernemers op weg helpen met TenderNed gebruiken? Wijs hen dan op de uitgebreide handleidingen en instructievideo’s op de website. Neem geen instructies op in uw aanbestedingsstukken, deze kunnen namelijk snel verouderd zijn.
Naar de handleidingen voor ondernemers
Weten wat ondernemers zien?
Wilt u weten wat ondernemers zien op hun dashboard als
ze met uw aanbesteding bezig zijn? Via onze instructievideo's krijgt u een goed beeld. U kunt zich ook aanmelden voor onze cursusomgeving. Hier kunt u een proefaanbesteding aanmaken om vervolgens op in te schrijven namens een fictieve onderneming.
Meld u nu aan
De tip van
Bespreek wat de bevoegde instantie beroepsprocedures is
Arno Harbers, Senior inkoop en juridisch adviseur, Pro Mereor B.V.
Stem op tijd intern met uw collega’s en/of klant af wat de
correcte ‘Bevoegde instantie beroepsprocedures’ voor de aanbesteding is. Deze bevoegde instantie is namelijk verplichte informatie voor de aankondiging van opdracht en kan alleen centraal door de lokaal beheerder worden aangemaakt of aangepast. De procesleider kiest vervolgens de juiste instantie om opgenomen te worden in de aankondiging van opdracht. Doe dit ruim voor de aankondiging van de opdracht. Te late afstemming kan leiden tot vertraging in het publicatieproces.
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties