TenderNed
september 2021
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Aankondigingenplatform in de applicatie vernieuwd
Het aankondigingenplatform dat je ziet na inloggen, is gemoderniseerd. Het nieuwe design sluit beter aan op de eerder vernieuwde schermen. Ook hebben we enkele functionele aanpassingen doorgevoerd. Dit om het gebruiksgemak te vergroten.
Lees meer
Dataset aanbestedingen 1e en 2e kwartaal 2021
Met de datasets kunt u analyses maken van bijvoorbeeld
het aantal aanbestedingen per aanbestedende dienst, welk soort procedure het meest gebruikt wordt, of aan welke ondernemingen de opdracht gegund is.
Bekijk en download alle aanbestedingsdata
Meer dan 50.000 ondernemingen op TenderNed
Op dit moment zijn er 50.500 ondernemingen geregistreerd en het aantal blijft groeien. Dit zijn de Nederlandse en buitenlandse ondernemingen bij elkaar opgeteld. Bij deze ondernemingen zijn 76.039 gebruikers(accounts) actief. Zij loggen ruim 900.000 keer per jaar in.
Lees meer
Ondernemers
Veel gevraagd aan de Servicedesk
Kan ik mijn onderneming verwijderen uit TenderNed?’

Nee. Het is niet mogelijk om een onderneming te verwijderen uit TenderNed. Is uw bedrijf opgeheven, of wilt u om een andere reden uw bedrijfsaccount niet meer (kunnen) gebruiken? Dan kan het TenderNed-account van uw bedrijf wel worden geblokkeerd door de Servicedesk. De lokaal beheerder van uw bedrijf moet dit per mail vragen aan de Servicedesk. Bij een faillissement kan dit verzoek ook worden gedaan door een curator.
Lees meer
De tip van
“Controleer naast de aanbestedingsstukken ook TenderNed”
Alexandra van den Berg, Aanbestedingsspecialist en eigenaar Lexidus
Bekijk naast de publicatie ook direct de opgevoerde
eisen en criteria in TenderNed. Soms komt het voor dat er vormvereisten wel in TenderNed staan, maar niet zijn overgenomen in de aanbestedingsdocumenten. Onlangs ontdekten wij bijvoorbeeld bij een inschrijving (gelukkig ruim op tijd) dat in TenderNed een vereist lettertype stond, dat niet in de aanbestedingsstukken was opgenomen.
Bekijk meer tips
Aanbestedende diensten
Gunningsbericht in concept opslaan
Voortaan kunt u een gunningsbericht tussentijds als concept opslaan. Uw wijzigingen worden bewaard, daardoor kunt u een gunningsbericht later afronden, of het overdragen aan een collega die verdergaat waar u bent gestopt. Met deze verbetering hebben we een vaak gehoorde klantwens vervuld. Dit werkt overigens ook bij het uitnodigingsbericht voor inschrijven.
Meer over gunningsbeslissing versturen
Veel gevraagd aan de Servicedesk
“Hoe voeg ik meerdere vragenrondes toe?”

U kunt in TenderNed één einddatum instellen voor het stellen van vragen. Heeft u meerdere vragenrondes, dan kunt u dat op twee manieren regelen. U laat de termijn doorlopen. Of u rectificeert de termijn.
Lees hoe u dit kunt doen
De tip van
“Geef uw aanbesteding een begrijpelijke en uitnodigende naam”
Regilio Jankie, Senior-adviseur TenderNed
Ik zie regelmatig dat ondernemers de lange lijst met
aankondigingen scannen op onderwerp. Dat doen ze op basis van de titel van de aanbesteding. Onduidelijke titels, of abstracte titels met getallen en afkortingen worden overgeslagen. En dat is natuurlijk jammer voor de ondernemer die mogelijk een passende opdracht mist, en voor u omdat u mogelijk een passende inschrijving misloopt. Zorg daarom voor een titel die begrijpelijk en uitnodigend is voor potentiële inschrijvers.
Bekijk meer tips
Best bekeken aanbestedingen
Ieder maand publiceert TenderNed de tien best bekeken aanbestedingen. Dit is de top 3.
 
Bekijk de gehele top 10
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties