De makers in beeld, een terugblik, opvallende records en meer …
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
TenderNed
november 2021
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
TenderNed bestaat 10 jaar
Precies 10 jaar geleden werd TenderNed officieel
gelanceerd. We begonnen klein, maar zijn inmiddels een van de grootste applicaties van het Rijk. En: sinds vorige maand is onze verbouwing klaar, de hele applicatie is nu vernieuwd. Een mooi moment om terug te blikken en om enkele van onze makers aan het woord te laten.
Maak kennis met de makers
Te vaak blijven de makers van digitale diensten anoniem
en onzichtbaar, terwijl zij ervoor zorgen dat we kunnen doen, wat we willen en moeten doen. Liedewij (foto), Bert, Bob, Dick, Marc en Ray vertellen over hun werk bij TenderNed, wat ze doen en wat hun werk bijzonder maakt.
Lees het interview
10 jaar TenderNed in 15 sleutelmomenten
De naam TenderNed bestaat al sinds 2004, maar werd in eerste instantie alleen door ProRail en Rijkswaterstaat gebruikt. De applicatie werd vanaf 2008 doorontwikkeld en kwam in 2011 beschikbaar als het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid.
Bekijk onze geschiedenis
TenderNed applicatie volledig gemoderniseerd
Sinds december 2018 werkten we scherm voor scherm aan een nieuw design, nieuwe functionaliteiten en een betere gebruikservaring. Deze verbouwing is nu klaar. We zijn benieuwd wat u ervan vindt.
Geef uw mening en vul de enquête in
Aan het woord
“TenderNed is volwassen”
Wim Leenaarts, Teammanager en Chief Product Owner TenderNed
'De eerste jaren was het vooral alle hens aan dek en
voorkomen dat de boel niet omvalt. Hoe anders is dat nu, tien jaar nadat TenderNed officieel live ging. Er staat een robuust, veilig en stabiel softwaresysteem dat doet wat het moet doen, en dat volledig gerenoveerd en gemoderniseerd is. Ik ben er trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen terwijl de winkel open was en zonder noemenswaardige overlast voor de eindgebruikers.’

'Door in 2014 resoluut in te grijpen en de bestaande organisatieprocessen aan te passen naar de principes van het agile manifesto, hebben we een wendbare organisatie en applicatie gecreëerd en zijn we klaar voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we ons niet alleen meer als IT-leverancier hoeven te gedragen, maar dat we als strategisch partner in de inkoopketen kunnen gaan acteren.’
De ene aanbesteding is de andere niet
Er zijn aanbestedingen en aanbesteders in veel soorten en maten. Maar sommige springen eruit omdat ze iets bijzonders hebben. We hebben een aantal opvallende records op een rijtje gezet.
  • De meeste vragen in één aanbesteding: 1050
  • De meeste inschrijvingen: 194
  • De meeste percelen: 66
  • De meeste rectificaties: 15
  • De meeste actieve gebruikers bij één organisatie: 747
Bekijk meer statistieken
Best bekeken aanbestedingen
Ieder maand publiceert TenderNed de tien best bekeken aanbestedingen. Dit is de top 3 van oktober
Bekijk de hele top 10
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties