‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 389
18 november 2021

Online lezen  |  Afmelden

 
De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
 
Registreer u nu voor het PIANOo event 'Starten met de MVI thema’s'
Bron: PIANOo
U kunt zich nu registreren voor het online PIANOo event 'Starten met de MVI thema’s' op dinsdag 14 december 2021 van 13.00 - 17.00 uur. U wilt graag met - één van - de MVI thema’s aan de slag, maar hoe pakt u het aan? Meld u dan nu aan!
Lees meer
Innovatiegericht inkopen vergt bestuurlijke keuzes
Bron: PIANOo
In een artikel met Cobouw gaat Floris den Boer, coördinator innovatiegericht inkopen van PIANOo, in op innovatiegericht inkopen en de bestuurlijke keuzes die hierbij gemaakt worden. Floris den Boer is sinds 2013 binnen PIANOo bezig met het bevorderen van innovatiegericht inkopen. In deze jaren is er een blijvende roep vanuit de Tweede Kamer, adviesorganen van de Rijksoverheid en de Europese Commissie om meer beweging te krijgen op het onderwerp.
Lees meer
Europese expertisecentra delen kennis over duurzame innovaties en opdrachtgever
Bron: PIANOo
Het Procure2Innovate-netwerk heeft een derde opiniedocument gepubliceerd. Deze keer over het inkopen van duurzame innovaties en de interne opdrachtgever. Via het Procure2Innovate (P2I) netwerk delen Europese expertisecentra met elkaar hun ervaringen over innovatiegericht inkopen. Samen met Griekenland is Nederland/PIANOo dit jaar voorzitter van het netwerk.
Lees meer
Nieuwe drempelbedragen Europees aanbesteden 2022-2023 bekend
Bron: PIANOo
De Europese Unie heeft de drempelbedragen voor 2022 en 2023 bekend gemaakt. Er is sprake van een lichte verhoging van de bedragen. Dit geldt niet voor overheidsopdrachten voor sociale en andere specifieke diensten. Deze zijn ongewijzigd. De bedragen gelden van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.
Lees meer
Buitenspelen kan volledig circulair
Bron: Metropoolregio Amsterdam
Circulair inkopen gaat over het vergroten van de positieve impact. Wat is mooier om dit te doen dan via spelen in de buitenruimte? Lotte van Weert en Elske Oost-Mulder zetten zich in om de MRA-gemeenten die kant op te bewegen, maar dan wel duurzaam. Dit doen ze in woord en daad. Nieuwe loot aan hun stimuleringsstam is een handreiking gemaakt voor een circulaire werkwijze bij de inrichting van speelruimtes.
Lees meer
Alle ministeries gaan CO2-Prestatieladder implementeren
Bron: CO2-Prestatieladder
Een certificaat op de CO2-Prestatieladder. Voor 3 ministeries (IenW, EZK, LNV) is dat een feit, maar ook de overige 9 gaan aan de slag om er een te behalen. Het moet de ministeries helpen om de rijksbrede doelstelling te behalen: een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht week 44 en 45
Bron: VdLC publishers/consultants BV
In week 44 en week 45 zijn er 4 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. Onderwerpen zijn: Beide interpretaties verdedigbaar, voorbehouden overheidsopdrachten, voldoende onderzoek naar lage prijs en bij uitvoering voldoen aan de eisen.
Week 44   Week 45
Nieuwe adviezen Commissie van Aanbestedingsexperts
Bron: Commissie van Aanbestedingsexperts
De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft 4 nieuwe adviezen gepubliceerd op haar website. De klachten betreffen de volgende onderwerpen: Beroepstermijn intrekkingsbeslissingen, onzorgvuldige raming, verplichte overname kudde voor begrazingsdiensten niet in strijd met het gelijkheidsbeginsel, geen wezenlijke wijziging zolang niet vast staat of beroep op overmacht gerechtvaardigd is en klacht motivering niet naleven splitsingsgebod gegrond.
Lees meer
Bouw vreest de dupe te worden van nieuwe contractvorm
Bron: Het Financiële Dagblad
De bouwsector vreest dat de modernisering van het UAV-GC-contract uitdraait op een fiasco. Er wordt al 5  jaar gewerkt aan een herziening die het aantal bouwconflicten bij dit contract zou moeten verminderen. Bouwbedrijven en juristen constateren op basis van een conceptversie echter dat de positie van aannemers verslechtert. Het contract is complex en er zijn volgens hen onduidelijkheden die bij tegenvallers snel tot conflicten leiden.
Lees meer
Besluit in aanbesteding coronatests uitgesteld na bezwaren laboratoria
Bron: De Volkskrant
Het ministerie van Volksgezondheid stelt de definitieve gunning van de PCR-tests uit tot in elk geval december vanwege bezwaren die meerdere laboratoria hebben ingediend. Onder andere het Utrechtse hoogvolumelab van Unilabs spande een kort geding aan tegen de beoogde nieuwe verdeling van de teststromen.
Lees meer
Bijeenkomsten
Marktconsultatie Marktvisie en Ambitieweb Circulaire Scholen
Afgelopen jaar hebben de deelnemers van de Buyer Group circulaire scholen intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van de marktvisie en strategie. Dit met ondersteuning van diverse experts en brainstormsessies met marktpartijen. Tijdens de marktconsultatie van 22 november 2021 presenteren we de resultaten, waaronder de marktvisie & strategie en het Ambitieweb Circulaire Scholen.
 
 
Lees meer
Wetenschapsmiddag innovatiegericht inkopen

Op 2 december 2021 van 15.00 - 17.00 uur organiseert PIANOo een wetenschapsmiddag Innovatiegericht inkopen. Wij nemen u mee in het laatste wetenschappelijk onderzoek op verschillende invalshoeken van innovatiegericht inkopen. De universiteiten van Utrecht en Amsterdam zijn aanwezig voor vragen.
 

 

 

Lees meer
Programma Beter Aanbesteden met ambitie in Noord-Holland Noord

Op donderdag 2 december 2021 van 10.00 - 12.30 uur organiseert Westfriesland samen met Beter Aanbesteden en het Nationaal Plan MVI een energieke, online kennissessie: Beter Aanbesteden met ambitie in Noord-Holland Noord. Geef u op voor een inspirerend programma met verschillende presentaties en deelsessies passend bij uw uitdagingen en werkzaamheden.
                            

 

Lees meer
Training: Samen aan de slag met het Ambitieweb
 
Overheden hebben grote duurzame ambities. Hoe brengt u dit palet aan doelstellingen in de praktijk? En hoe komt u tot concrete acties en maatregelen? Het Ambitieweb kunt u daarbij helpen. Het ondersteunt u als procesbegeleider om samen met een projectteam de doelen van een project in één oogopslag inzichtelijk te maken en tot concrete maatregelen te komen. Deze training bestaat uit 2 dagen en begint op 3 december 2021.  
 
                            
Lees meer
Programma Beter Aanbesteden met ambitie in Midden Nederland
Op donderdag 9 december 2021 van 10.00 - 12.30 uur organiseert IBMN samen met Beter Aanbesteden en het Nationaal Plan MVI een energieke, online kennissessie: Beter Aanbesteden met ambitie in Midden Nederland. Geef u op voor een inspirerend programma met verschillende presentaties en deelsessies passend bij uw uitdagingen en werkzaamheden.
                            
Lees meer
Bekijk de volledige agenda

Wilt u uw kennis over aanbesteden up-to-date houden en uw competenties verder ontwikkelen? In onze agenda staan cursussen, opleidingen, webinars en congressen die u hierbij helpen. Hier vindt u ook bijeenkomsten van anderen dan PIANOo.
 
 

 

 

Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties