Nieuwe drempelbedragen, vernieuwing aankondigingsplatform, datasets en meer …
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
TenderNed
januari 2022
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Nieuwe drempelbedragen 2022-2023
Per 1 januari 2022 gelden gewijzigde Europese drempelbedragen. De Europese Commissie stelt de drempelbedragen elke 2 jaar vast. Vanaf 3 januari 2022 gebruiken we de nieuwe bedragen op TenderNed.
Naar de drempelbedragen
Aankondigingenplatform binnenkort vernieuwd
Vanaf 2 februari is de opmaak en werking van het aankondigingenplatform voor en na inloggen hetzelfde. Ook voeren we dan een aantal verbeteringen door. Nieuw is bijvoorbeeld dat u een aankondiging direct via LinkedIn kunt delen.
Lees wat er nog meer nieuw is
Resultaten enquête modernisering
We hebben onze gebruikers om hun mening gevraagd en de uitkomsten zijn positief. Bijna 80% van de deelnemers is tevreden over de algemene ervaring van de modernisering.
Bekijk de resultaten
Dataset aanbestedingen 3e en 4e kwartaal 2021
Met de datasets kunt u analyses maken van bijvoorbeeld het aantal aanbestedingen per aanbestedende dienst, welk soort procedure het meest gebruikt wordt, of aan welke ondernemingen de opdracht gegund is.
Download alle open aanbestedingsdata
PIANOo adviseert werkbare termijnen
Ondernemers geven regelmatig aan te weinig tijd te hebben om een inschrijving goed voor te bereiden. Dit komt mede doordat een Europese aankondiging na verzending aan TED pas 48 uur later op TenderNed verschijnt. De recent gewijzigde Gids Proportionaliteit vraagt aanbestedende diensten om bij het bepalen van de termijnen meer rekening te houden met de belangen van de ondernemers. PIANOo heeft een advies opgesteld.
Lees het advies
Ondernemers
Introductiesessie voor nieuwe ondernemers
Nieuw geregistreerde ondernemers ontvangen sinds kort een uitnodiging voor een korte introductiesessie. Hierin legt een van onze adviseurs de basisprincipes van TenderNed uit en geeft bruikbare tips. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar bent u wel geïnteresseerd? Stuur een mail naar functioneelbeheer@tenderned.nl, dan krijgt u alsnog een uitnodiging.
Kom meer te weten over de introductiesessie
Veelgevraagd aan de Servicedesk
"Zijn mijn vragen direct zichtbaar voor andere ondernemers?"

Een vraag die u via de vraag-en-antwoord module verstuurt, is direct zichtbaar in het dashboard van de betrokken ondernemers. Vermeld dus geen gevoelige gegevens in uw vraag. Als de aanbestedende dienst uw vraag heeft beantwoord, komt uw vraag met het antwoord ook op het aanbestedingsplatform te staan.
Lees meer over vragen stellen in een aanbesteding
De tip van
"Registreer uw vestiging zonder eHerkenning"
Erno Schoop, adviseur TenderNed
Staat uw hoofdvestiging al geregistreerd in TenderNed? Dan hoeft u voor het registreren van een vestiging niet opnieuw eHerkenning aan te vragen. Onder de hoofdvestiging kunt u meerdere vestigingen registreren. De lokaal beheerder van de hoofdvestiging doet dit bij Instellingen > Gegevens > Toevoegen. Bij het indienen van een offerte kunt u onder Controleer uw organisatiegegevens vervolgens de vestiging selecteren als inschrijvende partij.
Bekijk meer tips
Aanbestedende diensten
Veelgevraagd aan de Servicedesk
"Hoe kan ik een document definitief verwijderen?"

Een document dat u heeft gepubliceerd, kunt u niet verwijderen. Afhankelijk van de status van de aanbesteding kunt u het document nog wel laten vervallen. Heeft u zwaarwegende reden om het document toch te verwijderen? Dien dan een verzoek in om het document te laten verwijderen. Dit wordt alleen gehonoreerd als u privacygevoelige of commercieel-vertrouwelijke informatie heeft gepubliceerd.
Lees hoe u een verzoek indient
Vroegtijdig beëindigen na marktconsultatie niet mogelijk
Vanaf 19 januari is het niet meer mogelijk om een aanbesteding vroegtijdig te beëindigen na een marktconsultatie. We hebben deze wijziging doorgevoerd in TenderNed, omdat TED een vroegtijdige beëindiging na een marktconsultatie weigert. Hoe u een marktconsultatie afrondt, leest u in onze handleiding.
Naar de handleiding Marktconsultatie via TenderNed
De tip van
"Neem geen concrete wijzigingen inzake documenten op onder de Nadere inlichtingen"
Mandy Reemnet, Inkoopadviseur Gemeente Haarlemmermeer
Tenders Electronic Daily (TED) heeft recentelijk een rectificatie van ons afgewezen. De reden: In de sectie “Overige nadere inlichtingen” hadden wij concrete wijzigingen opgenomen die waren gedaan in de inschrijvingsdocumenten, zodat leveranciers daar in de aankondiging van rectificatie al kennis van konden nemen en niet pas bij het openen van de gewijzigde documenten.
TED hanteert echter strikte richtlijnen ten aanzien van de inhoud van een aankondiging van rectificatie. De sectie “Overige nadere inlichtingen” mag alléén worden gebruikt om aan te geven dat de inschrijvingsdocumenten zijn gewijzigd.
Gevolg: Je zult de rectificatie moeten intrekken op TenderNed, corrigeren en opnieuw moeten publiceren. Dat kan dus leiden tot ongewenste vertraging in een aanbestedingsprocedure. 

Zie ook de richtlijn van TED ten aanzien van rectificaties op de website van TED zelf. Het document is genaamd: Instructies voor het gebruik van standaardformulier 14, "Rectificatie".
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Lees meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties