Verruimde inschrijftermijn gehanteerd bij 78% aanbestedingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
TenderNed
maart 2022
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Verruimde inschrijftermijn gehanteerd bij 78% aanbestedingen
Sinds mei vorig jaar zijn publicaties die doorgestuurd worden naar TED, pas 48 uur later zichtbaar op TenderNed. PIANOo adviseert om rekening te houden met deze vertraging door de minimale termijn met 2 dagen te verlengen. We hebben in kaart gebracht of aanbestedende diensten dit advies opvolgen.
Bekijk de resultaten
Kwaliteit TenderNed dik in orde
Eens in de 3 jaar laten we de kwaliteit van TenderNed onderzoeken. De code van de applicatie wordt dan onder meer beoordeeld op veiligheid, onderhoudbaarheid en ontwikkelmethodiek. We hebben 3,3 van de 5 sterren gekregen. Daarmee scoren we boven het marktgemiddelde.
Lees meer over onze kwaliteitsbeoordeling
TenderNed verzorgt gastcollege en startopdracht op Hanzehogeschool
Met startopdrachten laten wij studenten van de Hanzehogeschool kennismaken met het vakgebied inkoop bij de Rijksoverheid. Zo draagt TenderNed bij aan een goede aansluiting tussen de uitstroom van afgestudeerde inkopers en de instroom in de inkoopkolom van de Rijksoverheid.
Lees meer over de samenwerking
Ondernemers
Welke gebruikersrollen zijn er en wat zijn hun rechten?
Binnen uw onderneming kunnen meerdere gebruikers een TenderNed-account hebben. Iedere gebruiker heeft een bepaalde autorisatierol, die bepaalt wat hij mag en kan doen. Er zijn 4 rollen.
Bekijk de rechten per rol
Veelgevraagd aan de Servicedesk
“Hoe kan ik per perceel een prijs invullen op TenderNed?”
Reageert u op een aanbesteding met meerdere percelen en wilt u per perceel een prijs invullen op TenderNed? TenderNed biedt u de mogelijkheid de criteria van de percelen afzonderlijk te beantwoorden. Dit doet u door een vinkje te plaatsen bij het betreffende perceel: Gunningscriterium > Percelen > Onderstaand antwoord is voor perceel. Vervolgens herhaalt u deze stap voor alle percelen waarop u wilt inschrijven.
De tip van
“Bedrijfsonderdeel niet meer actief? Loop geen uitnodigingen mis!”
Mat Jacobs, senior inkoopadviseur bij Inkoopcentrum Zuid
Is een onderdeel van uw bedrijf niet meer actief, maar wel geregistreerd in TenderNed? Zet dan achter de organisatienaam ‘DIT ACCOUNT NIET GEBRUIKEN’. U doet dit via Log in > Menu > Instellingen > Gegevens > Naam. Hierdoor is het voor aanbestedende diensten duidelijk dat ze uw onderneming via een ander account kunnen bereiken. Zo voorkomt u dat u uitnodigingen misloopt.
Lees meer over organisatie-instellingen
Aanbestedende diensten
Rollen en rechten toekennen aan gebruikers
De lokaal beheerder van uw aanbestedende dienst kan gebruikers uitnodigen om namens uw organisatie in TenderNed op te treden. Er zijn 4 verschillende rollen met ieder zijn eigen gebruikersrechten.
Bekijk de rechten per rol
Veelgevraagd aan de Servicedesk
“Hoe voorkom ik dat een ondernemer prijsinformatie onjuist aanlevert”
Bij het aanmaken van een gunningscriterium kunt u aangeven of deze op 1 of meerdere percelen van toepassing is. Geldt een gunningscriterium voor meerdere percelen, dan heeft de ondernemer 2 opties: hij kan per perceel een prijs opgeven, of hij kan een totaalprijs geven voor de geselecteerde percelen. Wees daarom duidelijk en geef aan of u een prijs per perceel of een totaalprijs voor de geselecteerde percelen wilt ontvangen.
De tip van
“Exporteer data in bulk”
Wiebe Horrevorts, senior adviseur bij TenderNed
Benieuwd hoe uw organisatie aanbesteedt? In TenderNed kunt u via Exporteer data aanbestedingen in bulk gegevens van meerdere aanbestedingen in 1 keer downloaden. Het werkt eenvoudig: selecteer de periode waarover u de data wilt hebben en download de data als XML-bestand. Hierin staat onder andere informatie over de procedure, gunningscriteria, termijnen en ondernemingen die zich hebben aangemeld of ingeschreven. De data kunt u vervolgens importeren in applicaties voor analyse- en managementdoeleinden. Zo kunt u bijvoorbeeld nagaan of
de gestelde beleidsdoelen behaald zijn en welk soort opdrachten zijn uitgezet.
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties