Meestgebruikte CPV-codes, doorkijkje naar 2023-2027, praktische tips en meer….
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
TenderNed
mei 2022
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Meestgebruikte CPV-codes in 2021
We hebben in kaart gebracht wat de 10 meestgebruikte CPV-codes zijn in aanbestedingen. En in welke 10 CPV-codes de meeste interesse is.
Bekijk de meestgebruikte CPV-codes in 2021
De Toekomst van TenderNed
Benieuwd waar we ons de komende jaren op gaan richten? We geven alvast een doorkijkje naar 2023-2027. Hierin vertellen we hoe we de applicatie gaan verbeteren en waar we kansen zien.
Lees onze visie op 2023-2027
Ondernemers
Open data via TenderNed API
TenderNed biedt u de mogelijkheid om real-time aankondigingen van het aankondigingenplatform in XML-formaat op te halen via een API (Application Programming Interface). Om onze API te gebruiken, heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Vraag deze aan via functioneelbeheer@tenderned.nl.
Lees meer over onze openbare data
Veelgevraagd aan de Servicedesk
“Waar vraag ik eHerkenning aan?”
De Servicedesk krijgt geregeld vragen over eHerkenning. De voorgenomen Wet digitale overheid (Wdo) verplicht TenderNed om u te laten inloggen met eHerkenning. Maar eHerkenning is niet van ons. U vraagt eHerkenning aan bij 1 van de 6 leveranciers. Algemene informatie over eHerkenning vindt u op eherkenning.nl. Heeft u problemen met inloggen? Kijk eerst of wij een antwoord op uw vraag hebben. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de leverancier van uw eHerkenningsmiddel.
De tip van
“4 ogen zien meer dan 2 ogen”
Marissa Willemse, programmamanager Marktwerking bij Techniek Nederland
Het doel van uw inschrijving is om de aanbesteding te winnen. Uw inschrijving moet dan wel aan alle voorwaarden voldoen. Dat vraagt om de nodige zorgvuldigheid. Al snel kan iets over het hoofd worden gezien, juist ook bij het digitaal inschrijven. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, moet uw uitgangspunt zijn: 4 ogen zien meer dan 2 ogen. Laat daarom altijd een tweede persoon meekijken bij de volledige inschrijving. Open en controleer ook de geüploade bestanden!
Bekijk meer tips
Aanbestedende diensten
Zorg dat uw aanbesteding gevonden wordt
Per jaar verschijnen ruim 20.000 aankondigingen op TenderNed. Hoe zorgt u ervoor dat uw bekendmaking opvalt? Met deze 5 tips trekt uw opdracht de aandacht van ondernemers.
Bekijk de 5 tips voor goede vindbaarheid
Crisis in Oekraïne en de gevolgen voor aanbesteden
De Europese Unie heeft sancties ingesteld tegen Rusland die gevolgen hebben voor lopende en nieuwe aanbestedingen. Ook is in veel sectoren sprake van sterke prijsstijgingen, wat problemen kan geven bij lopende contracten. U vindt het sanctiepakket en de veelgestelde vragen daarover op pianoo.nl. Ook leest u er hoe u kunt omgaan met prijsstijgingen in lopende opdrachten en nieuwe aanbestedingen. Op verzoek van het beleidskader onderzoekt TenderNed of de sancties in lopende en nieuwe aanbestedingen worden nageleefd.
Bekijk het dossier Crisis en inkoop
Veelgevraagd aan de Servicedesk
“Waarom kan ik de datum voor het sluiten van het contract niet opvoeren in de toekomst?”
Soms is op het moment van de gunning het contract nog niet ondertekend. Toch kunt u in de gunningsbeslissing alleen een datum opgeven die gelijk is aan de dag van publicatie, of die ervoor ligt. Dit is omdat Tenders Electronic Daily (TED), het Europese digitale platform voor aanbestedingen, publicaties weigert waarin de datum voor het sluiten van het contract in de toekomst ligt. Voor het publiceren van bekendmakingen gebruikt de Europese Commissie verschillende standaardformulieren. TenderNed is ingericht op basis van deze formulieren. Zo ondersteunen we u in het naleven van de aanbestedingsregels.
De tip van
“Plan geen belangrijke deadlines op feest- en bijzondere dagen”
Kirsten de Jong, inkoop- en aanbestedingsspecialist bij Alpha
In deze periode van het jaar vallen de meeste feest- en bijzondere dagen, zoals de vrijdag na Hemelvaart. Veel werknemers zijn of nemen dan vrij. Ook is de Servicedesk van TenderNed op de meeste feestdagen gesloten. Mijn advies: houd in uw planning rekening met dagen waarop het gros van de mensen vrij is. Plan dus op of aansluitend aan een feest- of bijzondere dag geen belangrijke deadlines, zoals nota’s van inlichtingen, kluissluitingen en gunningsbeslissingen. Doet u dat wel, dan maakt u het de inschrijver en uzelf als inkoper onnodig ingewikkeld in het geval er bijzonderheden ontstaan rondom de deadline.

Zelf ga ik nog een stapje verder en sluit ik ook nooit een kluis op maandag en op dagen waarop ik niet werk. Mijn uitgangspunt is dat inkoper en inschrijver het elkaar niet onnodig ingewikkeld moeten maken.
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties