7 opvallende aankondigingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
TenderNed
januari 2023
Online lezen  |  Afmelden
In deze update vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Opvallende aankondigingen van 2022
In 2022 volgden de crisissen elkaar in rap tempo op. Dit zien we 1-op-1 terug in de aankondigingen op TenderNed. We zetten 7 opvallende aanbestedingen op een rij.
Bekijk 7 opvallende aankondigingen
Gebruik concurrentiegerichte dialoog ruim verdubbeld
De toepassingsmogelijkheden van de concurrentiegerichte dialoog zijn sinds 1 juli 2016 uitgebreid. Hierdoor nam het gebruik toe van 37 in 2016 naar 87 in 2021.
Naar de analyse
Gemeenten koploper in bouwaanbestedingen
Gemiddeld vonden er in de periode 2017-2021 jaarlijks 1.561 bouwaanbestedingen plaats. Het grootste gedeelte kwam voor rekening van gemeenten. 
Naar de sectorrapportage bouw
Openbare dataset 2016-2022
De gegevens uit het aankondigingenplatform van het 3e en 4e kwartaal van 2022 voegden we toe aan de openbare dataset. Deze voldoet nu ook aan de open data standaard OCDS.
Download de dataset
Ondernemers
Ook in de applicatie chatten met de Servicedesk
Sinds kort kan ook vanuit de applicatie een chat gestart worden met een van onze medewerkers. Zij zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Lees het nieuwsbericht
De tip van
"Voeg u als gebruiker toe aan uw bedrijf"
Bobby Lammerts, medewerker TenderNed Servicedesk 
Vertegenwoordigt u een onderneming en wilt u zich registreren op TenderNed? Klik op tenderned.nl op Inloggen/Registreren en log in met uw eHerkenningsmiddel (minimaal veiligheidsniveau 2). Als uw bedrijf al op TenderNed is geregistreerd, dan wordt u nu automatisch toegevoegd als procesleider. Is uw bedrijf nog niet geregistreerd, dan gebeurt dat tijdens het inloggen en krijgt u de rol van lokaal beheerder toegekend.
Bekijk de instructie
Aanbestedende diensten
Weigering TED door verkeerde CPV-code
Gaat u een gewijzigde opdracht publiceren in een dossier van vóór 10 december 2019? Mogelijk past de CPV-code niet bij het type opdracht. TED weigert dan de publicatie.
Bekijk 2 oplossingen
De tip van
"Promoot uw marktconsultatie"
Peter Streefkerk, zelfstandig inkoop- en contractmanagementadviseur
Er worden steeds meer marktconsultaties gehouden. Inschrijvers moeten keuzes maken op welke ze reageren. Het is daarom handig om er de aandacht mee te trekken. Dat kan heel eenvoudig door op de knop ‘Deel op LinkedIn’ op het aankondigingenplatform te klikken. Zorg vervolgens ook voor een aantrekkelijke eigen tekst en een aansprekende afbeelding. Ter illustratie: mijn post namens NCG over een marktconsultatie chalets kreeg meer dan 12.000 views en werd 18 keer gedeeld.  
Meer tips om op te vallen
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Blijf op de hoogte van alles dat speelt rondom aanbesteden.
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties