‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 420
26 januari 2023

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
De Week van #BeterAanbesteden in maart, doe je mee?
Bron: Beter Aanbesteden
Hoe zorgen we dat we als overheden en ondernemers hart voor elkaar hebben, in plaats van hard voor elkaar zijn? Daar draait de week van #Beter Aanbesteden ook dit jaar om, van 27 t/m 31 maart 2023. De eerste kennissessies zijn al gepland. Doe jij ook mee en deel je jouw activiteiten met ons?
Lees meer
VNG start forum ‘Inkoop en Aanbesteden’ voor gemeenten
Bron: PIANOo
De VNG is gestart met een nieuw forum ‘Inkoop en Aanbesteden’ voor gemeentelijke inkopers. De lancering van het forum wordt gevierd met een webinar 'Naar het oordeel van de markt' voor gemeentelijke inkopers op 31 januari 2023.
Lees meer
Provincie Utrecht gebruikt als eerste overheid een eerlijke CO2-prijs
Bron: Provincie Utrecht
De provincie Utrecht gaat als eerste overheid in Nederland wereldwijde maatschappelijke kosten van klimaatverandering meewegen in haar beleidsafwegingen en -keuzes. Onderdeel van deze afwegingen is ook de toekomstige schade van klimaatverandering. Met een interne rekenprijs van minimaal 875 euro per ton CO2 legt de provincie de lat hoog en daagt ze medeoverheden en marktpartijen uit haar voorbeeld te volgen.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht week 1 en 2
Bron: VdLC Publishers/consultants BV
In de afgelopen weken zijn er 8 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. De uitspraken worden kort besproken en gaan o.a. over: Geen sprake van maar één serieuze kandidaat, criterium ‘proefopstelling’ niet transparant, mededinging niet kunstmatig beperkt, aanbiedingen moeten opnieuw beoordeeld worden en medewerking verscherpte controle mag worden afgedwongen.
Week 1   Week 2
Mkb grijpt vaker mis bij infraprojecten
Bron: Het Financiële Dagblad
Het midden- en kleinbedrijf maakt steeds minder kans bij aanbestedingen van Rijkswaterstaat voor het onderhoud van infrastructuur. Dat komt onder andere door een toename van de projectomvang. Daarvoor waarschuwde voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland woensdag tijdens de InfraTechbeurs in de Rotterdamse Ahoy-hallen.
Lees meer
Nieuwe adviezen Commissie van Aanbestedingsexperts
Bron: Commissie van Aanbestedingsexperts
De Commissie van Aanbestedingsexperts (Commissie) heeft 3 nieuwe adviezen gepubliceerd. Deze gaan over: Motivering clusterverbod, geen schending van transparantiebeginsel en vragen door ondernemer ten onrechte onbeantwoord gelaten.
Lees meer
Bijeenkomsten
De zin en onzin van een bouwteam
In dit webinar op 8 februari staat het ambitieuze inkooptraject van de Cruquiusbrug (provincie Noord-Holland) centraal. Tijdens dit webinar belichten de provincie en 2 opdrachtnemende partijen de samenwerking: Hoe heeft het werken in een bouwteam - volgens hen - bijgedragen aan het behalen van de duurzaamheidsambities?
Lees meer
Wetenschapsmiddag Innovatiegericht Inkopen
Tijdens deze wetenschapsmiddag Innovatiegericht Inkopen op 13 februari nemen we je in hoog tempo mee in recente onderzoeken en verschillende visies op innovatiegericht inkopen. Professoren, experts, onderzoekers, geïnteresseerden, talenten en studenten delen hun inzichten en gaan met elkaar in dialoog.
Lees meer
Informatiesessie Subsidieregeling Beter Aanbesteden

Binnenkort start de subsidieregeling Beter Aanbesteden. Gemeenten, mkb-ondernemers, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen kunnen een beroep doen op subsidie voor projecten die bijdragen aan de verdere professionalisering van de aanbestedingspraktijk. Tijdens deze online informatiesessie op 16 februari krijg je een toelichting op de doelstelling en werkwijze van de regeling.

Lees meer
Quick-fix-sessie: Circulair en Biobased Inkopen in de
Bouw

PIANOo organiseert op 17 februari de Quick-Fix sessie over inkoopvraagstukken rondom circulair en biobased bouwen. We willen belemmeringen schrappen uit ‘standaard’ uitvragen en zo veel meer potentie creëren voor de toepassing van biobased en circulaire bouwmaterialen. Voor Inkopers, (intern) opdrachtgevers, project- en productontwikkelaars, bouwers, wooncorporaties, gemeenten, provincies, ingenieurs en ontwerpers.

Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties