‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 424
23 maart 2023

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
8 juni PIANOo-congres: Demarreer!
Bron: PIANOo
Als overheid willen we verandering in de markt creëren: bijdragen aan een meer digitale, schonere, duurzamere en socialere wereld. Inkoop moet meebewegen in die transities. Wat kun je als inkoopprofessional of opdrachtgever zelf doen om daarin te versnellen? Hoe anticipeer je behendig op veranderingen? Demarreer mee op het PIANOo-congres op 8 juni 2023 in Apeldoorn.
Lees meer
Do’s en don’ts voor het aanbesteden van warmtenetten
Bron: PIANOo
Het selecteren van een warmteleverancier is een grote mijlpaal in de ontwikkeling van een warmtenet. Dit gaat via een aanbesteding. Op dit moment lopen aanbestedingen vaak vast. Er is onderzoek gedaan naar waarom deze aanbestedingen lastig zijn en mislukken.
Lees meer
De Week van Beter Aanbesteden
Bron: PIANOo
Hart voor elkaar hebben in plaats van hard voor elkaar zijn. Daar draait De Week van Beter Aanbesteden 2023 om (27 t/m 31 maart). PIANOo organiseert 3 kennissessies. Doe jij ook mee en deel je je activiteiten met ons via web en LinkedIn? Gebruik #Deweekvanbeteraanbesteden
Lees meer
Nieuwe UEA-wizard voor aanbestedende diensten
Bron: TenderNed
TenderNed werkt aan de volledige integratie van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) in de applicatie. Aanbestedende diensten kunnen de nieuwe UEA-wizard vanaf 29 maart 2023 om 19.00 uur gebruiken. De oude module kunnen zij dan niet meer gebruiken. Voor ondernemers verandert er nog niets.
Lees meer
Aanbestedingseisen duurzaam beton op losse schroeven
Bron: Cobouw
Er komen geen landelijke aanbestedingscriteria voor duurzaam beton. Jacqueline Cramer, voorzitter van het Betonakkoord, drong aan op eisen, maar het kabinet voelt daar niets voor.
Lees meer
Meeste Friezen willen dat provincie duurzame bedrijven voorrang geeft
Bron: Omrop Fryslân
Ook al kost het meer geld, bij aanbestedingen moet de provincie duurzame bedrijven voorrang geven. Dat vindt een meerderheid van de Friezen. De meeste partijen die vorige week meededen aan de Statenverkiezingen zijn het er ook mee eens.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 9 en 10
Bron: VdLC Publishers/consultants BV
In de afgelopen weken zijn er 7 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak. De uitspraken worden kort besproken en gaan o.a. over: Geen aanbestedingsplicht en maar één serieuze gegadigde, gemeente had ook met andere geïnteresseerden in gesprek moeten gaan, geen evidente fouten of onjuistheden bij beoordeling en Xerox mag overeenkomst met OBT niet ontbinden.
Week 9   Week 10
Bijeenkomsten
Open vragenuurtje: Ketenverantwoordelijkheid en ISV
Starten met ketenverantwoordelijkheid en ISV kan verschillende vragen oproepen. Heeft u een vraag over ISV in de keten? Loopt u ergens tegen aan in de e-learning? Of bent u benieuwd naar Ondersteuning ISV? Stel uw vragen dan tijdens het open vragenuurtje op dinsdag 28 maart van 11.00 tot 12.00 uur.
Lees meer
Themabijeenkomst Circulariteit

Op 28 maart vindt in de Metaal Kathedraal te Utrecht de Themabijeenkomst Circulariteit plaats. Je wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken vanuit diverse initiatieven en versnellingsprogramma’s. Verder ontdek je hoe Duurzaam Gebouwd-partners in de praktijk bezig zijn met circulaire businesscases en projecten.
Lees meer
Online inloopspreekuur ondersteuning actieplan MVOI
Hulp nodig bij het opstellen van een actieplan voor het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI)? Wil je zaken voorleggen of sparren met onze adviseurs dan ben je van harte welkom op het inloopspreekuur op 4 april.
Lees meer
Webinar – opstellen actieplan MVOI
Door te werken met een actieplan MVOI doe je recht aan duurzaamheids- en maatschappelijke thema’s en zo maak je met inkopen het verschil. Wil je aan de slag met het opstellen van een actieplan MVOI voor jouw organisatie? Meld je dan aan voor dit webinar op 12 april.
Lees meer
CoP Contractmanagement in circulaire inkooptrajecten

Wil je inzicht in de mogelijkheden om circulariteit goed te borgen en te ontwikkelen in de contractfase? En ga je graag met andere inkopende organisaties en experts in gesprek om zo - gezamenlijk - verder te komen met vraagstukken rondom contractmanagement in circulaire inkooptrajecten? Meld je dan aan voor de Community of Practice (CoP) contractmanagement in circulaire inkooptrajecten. De kick-off vindt plaats op 18 april.

Lees meer
Direct aan de slag met Circulair Inkopen 

Meters maken in de circulaire economie? Met inkoop kun je veel impact maken op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en duurzaamheid. In deze sessie op 20 april licht PIANOo - in samenwerking met Rijkswaterstaat en Nevi - circulair inkopen toe. Met inspirerende praktijkvoorbeelden, resultaten en concrete handvatten op basis van kennis en expertise uit het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen.

Lees meer
De Week van Beter Aanbesteden
27 mrt Webinar - Inkoop en de jaarlijkse accountantscontrole
28 mrt Verdiepingssessie: (MKB-)vriendelijk aanbesteden
29 mrt  Verdiepingssessie: Dialoog met de markt
29 mrt Marktontmoetingsdag Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland
30 mrt Verdiepingssessie: Meer waarde door professioneel contractmanagement
30 mrt Congres Aanbesteden in een veranderende wereld
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties