Laat je Artificial Intelligence (AI) kiezen of kies je zelf?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 458
11 juli 2024

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
Terugblik deelsessie ‘Artificial Intelligence’ - PIANOo-congres
Bron: PIANOo
De 18e editie van het PIANOo-congres vond plaats op 6 juni 2024. Met als thema: aanbesteden is keuzes maken! Deze terugblik gaat over de deelsessie ‘Laat je Artificial Intelligence (AI) kiezen of kies je zelf?’. Lees hoe het zogeheten Algoritmekader aanbestedende diensten in de toekomst gaat helpen om algoritmes en AI op een verantwoorde manier in te zetten.
Lees meer
Praktijkvoorbeeld: Inhuur flexibele arbeidskrachten gemeente Utrecht
Bron: PIANOo
Mis je als aanbestedende dienst tijdelijk de juiste mensen, dan huur je voor een bepaalde periode arbeidskrachten in. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want bij de inhuur van medewerkers komen allerlei aspecten om de hoek kijken. De gemeente Utrecht heeft het inhuurtraject gestroomlijnd met een deskundige inhuurdesk en een werkgroep waarin alle betrokken afdelingen vertegenwoordigd zijn. 
Lees meer
Doe mee aan de Monitor Beter Aanbesteden 2024
Bron: Beter Aanbesteden
Wil jij overheden helpen hun inkooptraject innovatiegerichter vorm te gegeven? Word je enthousiast van het delen van kennis en praktische informatie over het inkopen van innovaties? Werk je projectmatig en denk je vooral in mogelijkheden? Dan is PIANOo op zoek naar jou!
Lees meer
MVI-criteriatool geactualiseerd
Bron: MVIcriteria
De geactualiseerde MVI-criteria staan online. De tool helpt inkopers om concrete criteria te kiezen die bijdragen aan maatschappelijk verantwoord inkopen. Overheden gebruiken de tool ter inspiratie. De totale opdrachtwaarde waarvoor de tool afgelopen jaar werd gebruikt, lag rond de 3 miljard euro. Daarom is het belangrijk dat de ruim 800 criteria in de tool actueel blijven.
Lees meer
Evaluatie afgebroken aanbesteding Van Brienenoordbrug gepresenteerd
Bron: Rijksoverheid
Op 28 juni 2024 is de Kamer geïnformeerd over de resultaten van de evaluatie van de afgebroken aanbesteding van de Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat neemt de hoofdlijn van de aanbevelingen uit de evaluatie over en werkt deze nader uit bij het opstellen van de vervolgaanpak voor de nieuwe aanbesteding.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 25 en 26
Bron: VdLC publishers/consultants BV
Er zijn 11 uitspraken gepubliceerd waarvan 10 op rechtspraak.nl en 1 op curia.europa.eu. Deze gaan o.a. over: Gemeente handelt in strijd met evenredigheidsbeginsel, uitsluiting op grond van solvabiliteitseis is terecht, mogelijke collusie mag ook later vastgesteld worden en stelling over veilingen lijkt niet ‘zonder deugden’.
week 25   week 26
Bijeenkomsten
Pressure Cooker actieplan MVOI – zomereditie

Nog niet elke organisatie die de ambitie heeft een actieplan MVOI op te stellen is daarin geslaagd. Daarom organiseren wij op maandag 22 en dinsdag 23 juli een tweedaagse Summer School Pressure Cooker waarbij je een grote slag kunt maken in het opstellen van je actieplan MVOI.

Lees meer
Marktoriëntatie: Handvatten aanbesteding architecten

Welke knelpunten ervaren aanbestedende diensten en architecten tijdens aanbestedingen? Is het uitvragen van voorlopig ontwerp (VO) disproportioneel? Sluit de DNR 2011 nog aan bij de praktijk? Tijdens deze marktoriëntatie op 12 september ontvang je alle benodigde handvatten voor een succesvolle aanbesteding.

Lees meer
Themasessie Leernetwerk AI Beeldherkenning: Delen van data, AI en informatie

Het Leernetwerk AI Beeldherkenning organiseert meerdere sessies over thema's die volgen uit de marktvisie van de Buyer Group AI Beeldherkenning met drones is. De themasessie van 17 september gaat over het delen van data, AI en informatie.

Lees meer
Sessie CoP Digitale Innovaties: Beheer

De Community of Practice (CoP) Digitale Innovaties organiseert in 2024 in totaal 4 sessies over het aanschaffen van oplossingen waarin AI en algoritmen een rol spelen. De sessie van 24 september gaat over het beheren van de oplossing waarin AI en algoritmen een rol spelen.

Lees meer
Online vragenloket
Heb je een vraag over inkopen en aanbesteden en ben je werkzaam bij een aanbestedende dienst? Stel hem aan het Vragenloket.
Onze experts staan voor je klaar.
Volg ons
   in    
Contact
E-mail opties